Share
Voorvertoning

If you are having difficulty seeing this email, you can view in your browser

Op zoek naar een fietsvriendelijke verblijfsplaats

Het sportief fietstoerisme groeit nog jaarlijks, al ziet het er iets anders uit dan enkele jaren terug.  Niet alleen zijn het aantal evenementen explosief gegroeid, ook de dames vinden méér en méér hun weg naar de bergen.

Oostenrijk wordt steeds populairder. Oostenrijkers zijn erg respektvol tegenover de fietsers. De automobilisten rijden je meestal rustig voorbij, en ook de kleinere weggetjes zijn goed onderhouden. Het fietsroutenetwerk, met een duidelijke bewegwijzering, wordt nog steeds uitgebreid. Oostenrijk doet er opmerkelijk alles aan om de fietstoerist binnen te halen.     

Belgen en Nederlanders zijn verzot op de Oostenrijkse gezelligheid, de heerlijke natuur & cultuur en weten de ijzersterke prijs/ kwailiteit verhouding en de grote gastvrijheid als geen ander te waarderen.

Van oost naar west lopen de Alpen, daarnaast zijn er nog enkele 'kleine' bergketens zoals de Salzkammergut en de Allgauer Alpen. Ook op de grens met Italië zijn nog enkele bergruggen die niet tot de 'echte' Alpen behoren.

De bergen in Oostenrijk zijn talrijk, maar niet zo hoog als de Zwitserse en Franse Alpen. Uitschieters zijn de Grossglockner en de Timmelsjoch, die beide de 2500 meter halen. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet hoeft te klimmen: stijgingspercentages tot 18% zijn geen uitzondering.


Mocht je ondanks het goede klimaat in Oostenrijk een periode van regen hebben, zoek je heil dan eens een dal verder. Grote kans dat het daar wel mooi weer is.

Hotel des Alpes
Le Bourg d'Oisans, Frankrijk

Hotel des Alpes, ideaal gelegen in het hartje van Le Bourg d'Oisans, ademt fietsen.  Hotel Des Alpes ligt aan de voet van de klim naar Alpes d'Huez en op 18 km afstand van Les Deux Alpes.

Alpen-Comfort-Hotel Central
Nauders, Tirol, Oostenrijk

Alpen-Comfort-Hotel Central, ligt ideaal aan het drielandenpunt. Prachtige kamers, vriendelijk en behulpzaam personeel, zowel s'morgens als s'avonds kun je genieten van een verfijnde keuken.

Camping A la Rencontre du Soleil
Le Bourg d'Oisans

Deze vlakke camping ligt aan de voet van de Alpe-d'Huez. Er zijn een zwembad, een multisportterrein en een speeltuin. Op deze camping komen veel sportieve wielrenners; bij evenementen is de camping overvol.

Bourg d'Oisans
   Fietshoofdstad van Frankrijk

Gelegen in het hart van de Oisans, in een natuurlijke omgeving te midden van de majestueuze bergen aan het begin van het Parc des Ecrins, ligt het kleine stadje Bourg-d'Oisans.
Het dorpje, aan de voet van de beruchte klim naar Alpe d'Huez en naar Les Deux Alpes, werd de hoofdstad van het wielrennen en het mountainbiken.

Thule VeloSpace XT 2
De veelzijdige fietsendrager voor alle soorten fietsen, van e-bikes en fatbikes tot kleine kinderfietsen.

De Thule Velospace XT2 fietsdrager, heeft een eigen gewicht van 18,6 kg en heeft een max. laadvermogen tot 60 kg. Is een all-round fietsdrager die zeer geschikt voor e-bikes. Uitbreidbaar naar derde fiets en bagagebox Thule Backspace. Met kantelfunctie.

Schrijf je hier in voor de Fietsen in de Alpen-Nieuwsbrief!

Met onze nieuwsbrief verzeker je jezelf van alle fietscomfort !

 
MENU
OVER ONS
ACCOMMODATIES
Fietsen in de Alpen

Liever geen newsletters meer ontvangen? Uitschrijven kan hier

Skisunconstruct bvba, Veldkant 2, 2550 Kontich, Belgium

 


Email Marketing door ActiveCampaign